Om spelet

Byn har just vaknat upp, och spelledaren pekar ut vem som blev varulvarnas offer under natten. Då är ni bara sju kvar − och två är varulvar! Nu gäller det för byborna att lista ut vilka varulvarna är och rösta ut dem ur spelet. Innan det är för sent ...

Varulvarna i Klågerup är ett spel där det gäller att ljuga och bluffa, och att lista ut vilka av de andra som ljuger. Det fungerar fint i stora sällskap − upp till 18 spelare eller så. Och det fungerar lika bra bland ungdomar som bland pratglada vuxna! I ett glatt gäng är det det roligaste spel som finns ...

Hur man spelar

Varulvarna är ett spel mellan två lag. I början av spelet får alla ett kort, som talar om vem man är − varulv eller bybo.

Om du blev varulv är ditt mål att äta upp alla bybor. På natten (när alla blundar) vaknar varulvarna upp och väljer den spelare de vill kalasa på. På dagen försöker ni "spela oskyldiga" så att ingen misstänker att ni är varulvar ... Om ni lyckas äta upp alla bybor har ni vunnit spelet!

Om du blev bybo är ditt mål att hitta varulvarna och lyncha dem. Det gäller att lista ut vilka det är som sitter där och försöker lura er − men se upp så ni inte röstar ut en oskyldig! Om ni lyckas hitta alla varulvar har ni vunnit. För att göra det lättare att hitta varulvarna, har vissa bybor speciella egenskaper − Sierskan, Jägaren, Häxan med flera.

Alla regler finns i det regelhäfte som följer med spelet. Här på hemsidan kan du hitta lite kompletterande tips och råd.

Köp spelet

Du kan beställa ditt eget exemplar av Varulvarna direkt här på hemsidan! Det är inte dyrt, och spelet skickas hem till dig. Spelet finns också att köpa i många spel- och leksaksaffärer, och i spelbutiker på Internet. Köp ett spel och spela med vänner i skolan! Eller ta med spelet på nästa firmafest ... Spelet är också en perfekt present till både ungdomar och vuxna-med-barnasinnet-i-behåll.

Mycket nöje!